Programma Jubileumweekend c.v. De Toeters

Eindelijk, is het zo ver. De feestelijk versierde tent op het Stationsplein in Budel-Schoot is er helemaal klaar voor om een uniek weekend in te gaan. De afgelopen weken gaven we al heel veel informatie over het jubileumweekend. Natuurlijk vatten we alles nog even samen en brengen we de laatste feitjes naar buiten! Voor alle activiteiten geldt dat de entree GRATIS is en natuurlijk hopen wij héél veel gasten te verwelkomen. Welkom in de feesttent.

Programma zaterdag 25 mei

Zorg dat je Lederhose of Dirndl gestreken klaar ligt want vanaf 19:00 uur is de tent open en kan iedereen een heus “Oktoberfest” in Schoot gaan meemaken. DJ Frank Groenen zal zeker zorgen dat alle gasten om klokslag 21:00 uur in de stemming zijn want op dat tijdstip exact start de band “Die Powerhosen.” Deze band heeft geen introductie nodig. Hun website laat niets te wensen over.“Wenn München zu weit fietsen ist ….die Schlagershow mit Stimmungsgarantie!” De Toeters hebben er gigantisch veel zin in om er een grandioos feest van te maken, compleet met halve liters, pommes und wurst!

Extra informatie/spelregels

 • Gezellig als iedereen in Tiroler kleren komt, Oktoberfest in mei … daar hoort een Lederhose bij!

 • Natuurlijk schenken we geen alcohol onder de 18!

 • De gemeente heeft aangekondigd dat handhaving aanwezig zal zijn en dat er gecontroleerd gaat worden op alcoholgebruik onder de 18

 • Zoals gewoonlijk werken we met een bandjessysteem en dus is legitimatie verplicht. Geen legitimatie is geen bandje.

 • Bij binnenkomst kun je een halve liter pul (samen met een pulbon) kopen voor € 5,- Voor een goede doorstroming  is het makkelijk als je dit bedrag cash bij je hebt, des te eerder kun je de eerste pul vullen. Bij het inleveren van je pul en de pubon ontvang je natuurlijk je geld weer terug!

 • Er zijn twee verkooppunten voor consumptiebonnen waarbij je bij één kassa kunt pinnnen.

 • Buiten staat de catering opgesteld waarbij alleen cash betaald kan worden!

Zondag 26 mei

Op deze dag een zeer gevarieerd programma. Vanaf 10:30 uur verzorgen D’Einder muzikanten de muziek tijdens het frühshoppen. Ook deze dag is het weer mogelijk om een halve liter te laten vullen. Tijdens deze ochtend staan er een tweetal tonpraters gepland. Achtvoudig Brabants Kampioen Berry Knapen zal het spits afbijten en daarna komt niemand minder dan onze eigen Jac Kuppens in de ton. Gegarandeerd een aanslag op de lachspieren. Tijdens het frühshoppen zal er ook een animatieprogramma voor de kinderen zijn. Bij de Kidsclub kun je uitleven op een springkussen, kan er geknutseld, getekend, geschminkt, raar met haar en nog vele andere leuke dingen gedaan worden. Dit allemaal onder begeleiding. Pappa’s en Mamma’s/Opa’s en Oma’s kom gezellig in de ochtenduren naar de tent en breng de (klein)kinderen gezellig mee! We maken er een oergezellige ochtend van! Natuurlijk ook een paar officiële momenten op deze dag. Zo zijn alle hoogheden uit 66 jaar Toeterhistorie uitgenodigd. Hopelijk zien we heel veel  ex-(jeugd)prinsen en (jeugd)prinsessen met hun adjudanten in de tent. Rond het middaguur willen we namelijk een historische foto gaan maken waarop zij allemaal staan. Dit mag je niet missen! Ook is er op deze ochtend een officieel moment gepland, de onthulling van het kunstwerk dat ontworpen is door Jorrit de Kort en gemaakt door de lassers van de bouwhal. Dit kunstwerk krijgt in de toekomst een mooi plekje bij De Reinder, waardoor we altijd herinnerd gaan worden aan 66 jaar carnaval op Schoot.

In de middag is het DJ Hardy die aan de slag gaat op de manier zoals hij dat kan tijdens “De Elfde en enne zonnig nao de maondig veur d’n optocht!” Alle optocht deelnemers van Toeterland weten meteen wat voor sfeer dit gaat geven, immers voor de start van de optocht in Schoot is het altijd een grandioos feest, georganiseerd door c.v. De Gekken waarbij we natuurlijk gaan proberen om dit feestgedruis te evenaren. Tijdens deze middag gaat ook het eerste officiële Cranendonckse Beer Pong toernooi plaatsvinden. Bij dit spelelement (teams van 2 personen) is het de bedoeling om je tegenstander uit de bierwedstrijd te pongen. Geen idee wat hiermee bedoeld wordt? Kom kijken in de tent! Mark Bogers kletst deze middag aan elkaar zoals alleen hij dat kan! Iedereen kan hieraan meedoen, inschrijven kan op de dag zelf in de tent. Ben je nog geen 18 dan kun je ook meedoen, logischerwijze wordt het spel dan niet met bier gespeeld. Dit belooft een gezellig spektakel te worden. Bij honger hoef je niet naar huis daar er ook op deze dag zowel een friet- als worstenkar klaar staan om je honger te stillen. We proberen rond de klok van 20:00 uur te eindigen om vanaf dat tijdstip terug te kijken naar een hopelijk meer dan geslaagd jubileumfeest.

Vooraf wil c.v. De Toeters iedereen bedanken die dit jubileumweekend mogelijk gaan maken. Naast de vele sponsoren willen we natuurlijk ook de vele vrijwilligers bedanken voor hun inzet.  Het is fantastisch om te merken dat velen met ons meedenken. Een speciaal woordje van dank aan het Thomashuis uit Budel-Schoot die zorgen dat niemand de weg kwijt gaat raken in de feesttent. Alle bewegwijzeringen zijn namelijk door het Thomashuis gemaakt, Dank je wel!

Extra informatie:

 • Tijdens het weekend is het Stationsplein afgesloten (ook de weg ernaast) en is er dus geen verkeer mogelijk.

 • De ingang van de tent bevindt zich aan de achterkant van het Stationsplein, hier is tevens ook de mogelijkheid om de fiets te stallen.

 • Het terrein is afgezet met hekken en kan alleen via de hoofdingang/uitgang verlaten worden.

 • Nix < 18 (geen 18 geen alcohol).

 • Handhaving is tijdens het jubileumweekend actief aanwezig om hierop te controleren.

 • Er is een bewaakte garderobe aanwezig waar je voor € 1,-  je jas kunt ophangen (voor goede doorstroming zorg dat je een euro bij je hebt). De opbrengst komt ten goede aan De Toetermegjes.